Wederom nieuw Fries record bij OFK Slingeraap 2022

De 38e editie van het Open Fries Kampioenschap (OFK) Slingeraap 2022 Wederom met een nieuw Fries record.

De 38e editie van het Open Fries Kampioenschap (OFK) Slingeraap kon na 2 Coronajaren eindelijk plaatsvinden. Onder ideale omstandigheden werd een mooi kampioenschap gehouden met wederom een nieuw record bij de heren senioren.

Zoals gebruikelijk werd in de Slingeraap-arena bij de Boorne achter de oude Rabobank in zes klassen om de titels gestreden: dames/heren junioren, dames/heren senioren en dames/heren 35+. Net zoals drie jaar geleden was het weer schitterend weer met temperaturen van rond de tweeëntwintig graden. Ook hadden we dit jaar deelnemers uit België en Duitsland. De tribunes zaten overvol met het vele publiek dat was toegestroomd.

Er werd gestart met de meisjes. Omdat we drie jaar verder zijn, waren veel junioren van 2019 nu senior, en stond er een nieuwe groep meisjes te trappelen om de titel te pakken. Dit jaar was Alieke Wijma de beste, met een afstand van 23,49 meter (2 beste sprongen) werd zij dit jaar Fries Kampioen Slingeraap bij de meisjes. Ook bij de jongens een nieuwe kampioen, Tymen Bok wist met een afstand van 27,15 meter beslag te leggen op de eerste plaats.

Dit jaar hadden zich veel senioren (17+) opgegeven, maar liefst 30 dames en 42 heren.
Zowel bij de dames als bij de heren was genoeg deelname voor de extra 35+ competitie.
Bij de dames 35+ wist Zanne Schors te winnen. Bij de heren 35+ wist Andre de Jager zijn titel voor de tweedekeer te prolongeren. Zowel Zanne als Andre sprongen een Fries record: Zanne 11,58 meter en Andre 14,60 meter.

Bij de dames deed de juniorenkampioen van de vorige editie mee, Alie Haanstra. Ze kwam wel in de finale bij de dames en eindige op de derde plaats. De eerste plaats ging naar oud-kampioen (13 jaar geleden) Lydia de Vin-van Woerden met een afstand van 26,06. Maar 2 cm meer dan nummer twee Freya de Vries.

Jochem van Kalsbeek begon bij de heren senioren als huizenhoge favoriet aan het kampioenschap na zijn Fries record in 2019 en maakte die status met titelprolongatie helemaal waar. Gelijk bij de eerste sprong ging Jochem bijna over zijn record van 2019 heen. Maar hij had geduchte concurrentie dit jaar, o.a. van de juniorenkampioen van 2019, Daan de Groot, die ook de finale wist te behalen bij de senioren. In de finalesprongen wist Jochem niet de sprongen te maken over de 16 meter, mede door een terugstap na de sprong, maar toch was hij met 31,52 meter weer de beste.

Hierna volgden nog de kampioenssprongen om te proberen een nieuw Fries record te springen.
Ook Jochem haalde nog 1x uit en sprong een perfecte sprong. Hij landde op een afstand van 16,34 meter, een nieuw Fries record!
We mogen weer terug kijken op een spectaculaire avond bij het Slingeraap in Akkrum en kijken nu al weer uit naar volgend jaar.

Related Articles

Copyright © 2023 OFK Slingeraap Akkrum